Aveza
 Vichtsesteenweg 56 - 8570 ANZEGEM - Tel : 056/688048 - email : aveza@aveza.be
Aveza

WELKOM

OVER ONS

COLLECTIE
  Eetkamers
  Salons
  Relax
  Bijzetzetels
  Keuken

PROMO

ONDERHOUD
  Leder
  Stof
  Hout

KOOPJES

CONTACT
 Terug naar onderhoud
          STOELEN LOS !!!!!

Eetkamerstoelen en keukenstoelen zijn de meest gebruikte meubelen die je in huis hebt.
Het is niet verwonderlijk dat deze dan ook het meest onderhevig zijn aan slijtage.
Slijtage is vooral bij massief houten stoelen gemakkelijk herkenbaar wanneer deze niet meer stabiel aanvoelen wanneer men erop gaat zitten.
Vanaf dan is het aangewezen om in te grijpen en uw stoelen te laten herstellen om meer leed te voorkomen.
       
Meer en meer krijgen wij stoelen binnen die men zelf probeerde te herstellen met om het even welke lijm.  Omdat de meeste lijmen slechts beperkt houdbaar zijn en een goede lijm zijn beste werk doet op een ruwe ondergrond is het
aangewezen om de verlijming  te laten uitvoeren. Ook het lang uitstellen van een herstelling heeft  soms fatale gevolgen zoals verbindingspinnen die afbreken en dan moeilijk te herstellen zijn.    

          HOE GAAN WIJ TE WERK :

Wij bekijken uw stoel of er geen  fatale breuken aanwezig zijn.
In de mate van het mogelijke worden alle verbindingen uit elkaar genomen en worden
deze volledig gereinigd van oude lijmen.  Pas daarna kunnen we overgaan tot verlijming
en daarna zal ook uw stoel opgesmukt worden.
Breng uw stoelen dus tijdig binnen om zodoende fatale breuken aan verbindingspinnen te vermijden en vooral probeer niet zelf te lijmen omdat de gebruikte  lijmen achteraf nog moeilijk te verwijderen zijn.
Renovatie van uw meubel of keuken ???

Bent u uitgekeken op dat antieke meubel of die vol massieve eetkamer in donkere uitvoering. De herinneringswaarde is voor u te groot of de vervanging zou geen meerwaarde betekenen. Een nieuwe tint zou weleens de oplossing kunnen zijn.

Om uw meubel of keuken een nieuw uitzicht te geven zijn verschillende bewerkingen
mogelijk, maar die zijn niet altijd geschikt.
Om de oude afwerking en kleur te verwijderen zodoende dat de nieuwe afwerking best tot zijn recht komt, bestaan hiervoor verschillende mogelijkheden met hun voor- en nadelen.

Zandstralen :
Dit is de snelste manier om oude vernis en kleur te verwijderen. Het grote nadeel hiervan is dat er diepe poriën ontstaan en een ruw en schurend oppervlak overblijft.
Na deze behandeling is er bijna geen weg terug omdat het opnieuw vlak schuren enorm veel energie vraagt en enkel mogelijk is voor vlakke delen, mouluren en kanten zijn niet meer te herstellen.

Logen :       
Bij deze techniek gaan de meubelen in een bad om zodoende vernis en kleur te laten losweken en worden dan afgespoten om alle resten te verwijderen. Deze methode is sterk af te raden omdat de kans groot is dat door het bad het hout terug gaat werken en zodoende de hechtingen in het meubel kunnen loskomen alsook dat het meubel lange tijd moet drogen alvorens te behandelen met kleur en vernis.  

Luchtgommen
Is een vernieuwde methode van zandstralen die minder agressief is omdat men hier werk met chemische korrels die onder hoge druk de oude vernis en kleur verwijderen.
Handmatig naschuren kan nog gebeuren waar niet alles werd verwijderd.
Doordat met deze behandeling er slechts minimale nerven ontstaan zijn de resultaten van nabehandeling heel mooi. Bij het kleuren kunnen de kleine poriën donker  gemaakt worden wat de levendigheid van het meubel versterkt. Ook bij het schilderen of lakken van bijv. keukendeuren blijven nog minimale nerven zichtbaar waardoor de echtheid van hout  behouden blijft.
 Deze methode is heel goed geschikt voor alle meubelen in Europees eiken.

Handmatig decaperen.
Voor uw waardevolle meubel is dit nog altijd de methode met het beste resultaten. Vlakke delen worden handmatig van oude vernis ontdaan, terwijl snijwerk en mouluren licht behandeld worden via het luchtgommen maar achteraf met de vlakke delen opgeschuurd worden.
Werkwijze die het meeste werk in beslag neemt maar de beste resultaten geeft voor al uw waardevolle meubelen.